A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Prvomajska 6, Zemun     Tel. 011 2190 294 Mob. 063 8140 420     fbNaša Facebook stranica     English School and Playschool

Engleski za predškolsku decu

Playschool - predškolci

engleski za preskolce

Smatramo da je optimalan period za početak organizovanog učenja stranog jezika 3 - 4g. Deca tog uzrasta mogu da se druže i igraju u grupi i tako neosetno uče strani jezik kroz igru, kao što uče i svoj maternji.

Predškolska deca su naročito prijemčiva za učenje stranog jezika, jer u tom dobu veoma lako usvajaju nov zvuk stranih reči i reprodukuju ih bez greške uz pravilnu intonaciju i naglasak.

Vreme na časovima provodimo u organizovanoj igri koja je raznovrsna, kreativna i dinamična i pričamo samo engleski. Posebnu pažnju pridajemo pesmicama uz pokret, bajkama, pričama i glumi – imitaciji.

Biramo sadržaje - pesme, priče i igre koje su slične u našoj i engleskoj kulturi, pa ih deca doživljavaju kao poznate, zabavne I lake za učenje.( npr. Ring o roses, Three little pigs,itd.)

Koristimo razna didaktička sredstva u radu : fleš kartice, postere, prave predmete, lopte, obručeve, lutkice - puppets itd. Knjige koje se koriste su izvanredno prilagođene deci i deca ih mnogo vole. Imamo tri predškolska nivoa, i svaki nivo prati odgovarajuća knjiga koja ”raste” sa decom.

Naš čas je dinamična celina u kojoj se aktivnosti smenjuju na 5-10 minuta i sva deca aktivno učestvuju.

Eto tako do 7.g. naučimo 500 do 700 engleskih reči i fraza.

Pored časova, u našoj školi deca rado prisustvuju i raznim priredbama, proslavama i dešavanjima kao što su proslave rođendana, novogodišnja priredba sa animatorom, kreativne radionice. Svake godine škola organizuje i priredbu za kraj školske godine koja se održava u junu. Tom prilikom deca koja pohađaju naše kurseve su u mogućnosti da svojim roditeljima I gostima pokažu deo onoga što su naučili na časovima. Tim priredbama se deca veoma raduju i rado učestvuju u njihovoj pripremi I organizaciji .

logo